Passieve verdienmodellen voor coaches
top of page

Passieve verdienmodellen voor coaches

Bijgewerkt op: 14 apr.

Lieve coach,


Misschien herken jij het wel dat je heel veel passie en uren steekt in de begeleiding van cliënten, maar dat het financiële stuk aan een plafond zit? Dan is er tijd voor iets nieuws. Ik ben ervan overtuigd dat wij als coaches in balans moeten blijven en maar een aantal mensen per dag kunnen coachen om echt kwaliteit te bieden.


Wat mij geholpen heeft om enerzijds te groeien en anderzijds een passiever inkomen te ontwikkelen is door verschillende verdienmodellen te combineren. Ik wil er vandaag twee met jou delen.


Mijn allergrootste favoriet is een digitaal product!


Ik zal je vertellen waarom dit mijn favoriet is.

  • Het is niet enkel een passief inkomen, maar ook een laagdrempeliger aanbod voor je coachees

  • Je kan een digitaal product als aanvulling gebruiken in je trajecten (lees: opschalen)


De grootste tip die ik je hierin kan geven is: maak ook een B2B aanbod. Andere coaches in jouw branche zijn vaak bereid om te investeren in bijvoorbeeld goede tools. Zo ontwikkelde ik een toolbox voor coaches in januari 2023 die al meer dan 900 keer verkocht is geweest.


Een digitaal product kan een e-book zijn, een toolkit, een online training of een programma.


Affiliate marketing


Via affiliate marketing ga je het product of aanbod van iemand anders promoten. Dit kan een aanbod zijn die niet aansluit bij jouw aanbod maar wel een meerwaarde biedt. Zo kan ik als businesscoach bijvoorbeeld social media manager opleidingen gaan promoten bij klanten of mensen uit mijn netwerk. Je sluit hierin een overeenkomst af of je neemt online deel aan een affiliate programma en wanneer er iemand via jou iets aanschaft, krijg je daar commissie op. Vaak zijn dit ook terugkerende commissies.


Ben jij nieuwsgierig en wil je eens sparren over welk digitaal product je zou kunnen inzetten voor je coachingpraktijk? Ik denk graag vrijblijvend mee in een gratis strategiecall.


Hier inplannen:


Liefs,

Jade















38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page